2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Aštri paprikos ir pomidorų sriuba su agurkiniu jogurtu

Tikra spalvų ir vitaminų bomba imunitetui stiprinti. Puikiai tinka valgyti karštą arba šaltą, panašiai kaip ispanišką gaspačio. Sriuba ypatinga dviem aspektais -- pirma kad tikrai skanu, antra kad galima kimšti jos kiek tik telpa, į sveikatą. Retas derinys :)

PRIREIKS
3 raudonos paprikos, juostelėmis
2 svogūnai, riekelėmis
3 skiltelės česnako, kapotos
1 raudonas čili pipiras, riekelėmis (išimkite sėklytes jei nemėgstat aštriai)
Pomidorų – vasarą šviežių prisirpusių, žiemą geriau naudoti konservuotus, 400g
Ekologinio daržovių sultinio, kubelį, į karštą vandenį (800 ml)
Jogurto be jokių priedų, 100 ml
Agurkas vienas didelis, sutarkuotas, sultys nupiltos
Mėtų lapų, smulkintų
Šlakelio aliejaus, druskos

GAMINAM
1. Didžiausiame puode įkaitinam šlakelį aliejaus ir pakepinau svogūnus, morkas ir paprikas. Maždaug 15 minučių, ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Tuomet sumetam česnaką ir čili pipirą, dar porai minutėlių. Tuomet į puodą keliauja smulkinti pomidorai, sultinys, viską užverdam ir paliekam burbuliuoti ant mažos ugnies 10-15 min.
2. Tuo tarpu, atskirame dubenėlyje sumaišome jogurtą, agurko tarkius ir mėtas. Druskos ant jų. Išmaišom.
3. Išvirusią sriubą ištrinam blenderiu, jei sriuba per tiršta – įpilam dar šiek tiek sultinio.  Pašildom, pamaišom, pilam į lėkštes. Ant viršaus – jogurto masės ir įvarvinam alyvuogių aliejaus pora lašų.

Jei norisi sočiau -- prie sriubos puikiai tiks riekelė skrudintos duonos ir/ar garintos vištienos file. Skanaus :)
________________________________________
Receptas iš Good Food magazine, 2012 Rugpjūtis
________________________________________

 Gaminote pagal šį receptą? Bandėte panašų patiekalą? Kaip jums sekėsi? Gal yra būdas gaminti įdomiau, skaniau, paprasčiau, įmantriau, tiesiog geriau? Pasidalinkite komentaruose! :)

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails