2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Špinatų salotos su džiovintom spanguolėmis

Sausio mėnesį Lietuvos „Iki“, „Maximose“ ir „Rimiuose“ jau prasidėjęs baisinis badas. Apvytę pankoliai, pavargę cukinijos ir į mažyčius pakelius po 100 g. supakuoti orverpricinti špinatai. Tuo pat metu Italijos prekybos centre „Billo“ ar vietiniame turgelyje gausybė gražiausių daržovių, akys raibsta, kainos džiugina. Italai nešasi didžiausiais maišais tas salotas ir valgo sau pasičepsėdami -- ne po lapelį, bet didžiuliais dubenimis. Praeitą savaitgalį buvome Italijoje (kulinarinius įspūdžius aprašysiu vėliau:). Grįžau kuprinę prisikrovusi vyno, sūrių, kumpių ir šviežių daržovių.

Jūs man paaiškinkite, kodėl Italijoje švieži špinatai žiemą kainuoja 9 Lt / kg, o Lietuvoje tokie patys špinatai jau po 44 Lt / kg? Bilietai į Italiją ir atgal per wizzair kainuoja ~167Lt, tai jei atgal įsimesite 5kg špinatų, kelionė jau ir atsipirks :)))

OK, baigiu niurzgėti. Kaip ten bebūtų, tų špinatų parduotuvėse visgi yra. Dalinuosi špinatų salotų receptu -- nužiūrėjau jį pas Kolegę Kristiną iš Fifų Būrelio. Neįtikėtinai paprasta ir labai skanu. Puikiai tiks jei norėsite moteriškai pasilepinti.

PRIREIKS
Špinatų, 200g žmogui (n.b. žmogus per dieną turi suvalgyti ~300g. šviežių daržovių)
Džiovintų spanguolių, gera sauja
Balzamiko šlakelis
Alyvuogių aliejaus šlakelis
Druskos ir pipirų
Fetos sūrio (nebūtinai)
Moliūgų sėklų (skrudintos keptuvėje be aliejaus)

GAMINAM
Susimaišom didžiulį dubenį salotų ir valgom apsilaižydami :-)
Skanu su čiabata.



_______________

Gaminote tokias salotas? Turite būdą pagaminti įdomiau, skaniau, paprasčiau, įmantriau, ar tiesiog – geriau? Pasidalinkite komentaruose! :)

2 komentarai:

  1. O taip ... kainos ne tik LT, bet ir UK špinatų neypatingos... Kopūstai ir valdo visokiausių rūšių virtuvėj :)
    Salotos skanu ir tikrai neįtartina, ir žolę oi kaip valgau (daržoves, salotas) (įvertinau receptą, supraski ;)) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pagyvenęs senukas italas, pas kurį nuomavomės butą, klausė mano aikčiojimų apie Bolonijos turgų ir gūžčiojo pečiais - sako na jau, na jau, negali būti kad pas jus taip nėra daržovių pasirinkimo, seniai baigėsi bulvių ir burokų laikai. Naivuolis.
      Salotos tikrai skanu, ačiū Keistai Paprasta :)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails