2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Paskutinis moliūgo pasispardymas

LABAI mėgstu moliūgų sriubas. Sveikas, skanus ir gražus patiekalas. Švenčių proga iš tėvo daržo atsargų gavau tokį štai didžiulį rubuilį poną moliūgą. Suskubau virti sriubą, o tuo pačiu teko pasirūpinti kad likusi dalis nesugestų.

KO PRIREIKS
Sriubai sunaudojau 1 ketvirtį didžiojo moliūgo, trejetą svogūnų, pusę galvutės česnako, du porus, šviežių čiobrelių kuokštą, druskos, pipirų, lauro lapų, morką (nebūtinai), rozmarino šakelę (nebūtinai), šlakelį aliejaus, šlakelį grietinėlės, vištienos krūtinėles, pora riekelių baltos dienos, tarkuoto džiugo sūrio.

Likusius 3 ketvirčius moliūgo užsišaldžiau, kartu su pora galvučių svogūnų ir česnaku. Gražu būtų viską susidėti į stiklinius indelius bet aš tokių neprilaikau, todėl sudėjau viską į polietileninius maišelius skirtus maisto produktų šaldymui.

KAIP GAMINAM

1. Moliūgą – į orkaitę! Moliūgą ketvirčiuojame, dedame į skardą, į kiekvieną ketvirtį įpilame mažytį šlakelį vandens, apibarstome druska, pipirais, smulkintais čiobreliais, kraštus patepame aliejumi kad nesuskurstų. Greta moliūgo į skardą dedam abudu porus (nuo vieno poro pora didesnių riekelių atpjaukite – dėsim į sultinį), nuluptus ir per pusę perpjautus svogūnus, neluptas česnako riekeles.
Visa tai – gerai valandai į maždaug 190 C orkaitę, kol moliūgas taps minkštas ir lengvai kabinamas šaukštu.

2. Vištienos krūtinėlė. Mums reikia virtos krūtinėlės sriubai paskaninti, tai tuo pačiu ir sultinį pasidarysime. Krūtinėlę į vandenį, ten pat poro, morkos, lauro lapų ir verdam kol turėsim išvirusią vištieną ir sultinį. Pabaigai dar įdedam pipirų, druskos ir rozmarino.

3. Darbuojamės blenderiu. Iš sultinio išimam vištą ir sudedam iškepusį moliūgą, svogūnus bei nuluptą česnaką. Viską negailestingai sumalam blenderiu, paragaujam ar netrūksta druskos, supilam ir išmaišom grietinėlę.

4. Skrebučiai tinginiams. Jeigu nenorim terliotis su skrebučių paruošimu orkaitėje, galima baltą duoną pakepinti paprasčiausiam skrudintuve ir supjaustyti gabalėliais. Tuo pačiu pasmulkinam vištieną.

5. Sriubą pilstom į dubenėlius, dedam vištienos gabalėlių, barstom skrebučiais ir sūriu. Skanumėlis.

Likusius 3 moliūgo ketvirčius, svogūnus ir česnakus į dubenį, prasinešiau per jį su blenderiu, per naktį atšaldžiau, sudėjau į maišelius ir į kamerą. Vat štai jums ir prašom – prireikus turit beveik paruoštą sriubą, įdarą pyragui ar priedą į bulvių košę. Ačiū Stiklinei pieno ir tai kuri Gyvena gerai ir už instrukcijas bei moralinį palaikymą :")
________________________________________

Gaminote moliūgų sriubą pagal šį receptą? Bandėte kitą receptą? Kaip sekėsi? Gal yra būdas gaminti įdomiau, skaniau, greičiau, įmantriau, tiesiog geriau? Pasidalinkite komentaruose! :)

3 komentarai:

  1. Puiki idėja, sriuba tikiu nuostabiai skani :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, tikrai labai skani :)
      kaip tik moliūgų sezonas atsidaro, pats tas laikas tokiems gardumynams!

      Panaikinti
  2. Aura, mūsų namuose dažnai karaliauja moliūgas ir jo sriubos. Mes dažniausiai ją gaminame aštrią, kartais net labai:) Mums labai tinka moliūgo saldumas su aštrumu:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails